Begeleiding

Ik werk op maat.  Elke begeleiding is dan ook anders.  Om je een idee te geven van hoe een traject er kan uitzien laat ik je graag meelezen in enkele getuigenissen:

 

”Ik kwam bij Anke terecht met een hol gevoel over een situatie op mijn werk. Eerlijk toegegeven wist ikzelf niet precies wat me dwars zat toen. Ik wist alleen dat ik vast zat. Het voorstel om in beelden te werken was nieuw voor mij. Ik had geen idee of ik daar wel ‘goed’ in zou zijn, maar wilde het wel proberen. Het sprak me aan dat het niet zomaar vertellen en cognitief denkwerk zou zijn. Het ging vlotter dan ik dacht.
De beelden kwamen snel, zeker naarmate Anke verdiepende vragen stelde. Ze begeleidde me op een zachte, maar effectieve manier om van een stroom aan gedachten en emotie een concreet beeld te maken. Uiteindelijk lag er een tekening die veel zei over mijn situatie op het werk, maar ook diepgaander over wie ik ben.  De tekening helpt me vandaag nog steeds om te begrijpen wat ik als mens nodig heb om goed te functioneren. Ze maakt me in moeilijke situaties duidelijk wat mijn noden kunnen zijn. Eén van de tekeningen die ik mee naar huis kreeg hangt nu op een zorgvuldig gekozen plekje aan de muur.
Ze dient als een mooie reminder aan wie ik ben, en dat dit goed is zo.” (Lien van Breda)

Enige tijd geleden volgde ik een intensieve opleiding waar we een eindwerk moesten voor maken. Een deel van dat eindwerk kreeg ik maar niet in taal gegoten.
Toen contacteerde ik Anke mede omdat ik haar talent op dit vlak al eerder leerde kennen. Ik had een eerste beeld voor ogen en door de uitwisseling met Anke volgde er vrij snel een eerste ontwerp. Het vergde vervolgens weinig afstemming om tot een finaal beeld te komen dat helemaal uitdrukte wat ik bedoelde. Dit beeld kreeg vervolgens een centrale plek in mijn eindwerk. Naast de vlotte wisselwerking, waardeer ik bovenal de stijl waarin Anke haar beelden vorm geeft. Ze slaagt er telkens weer in om het gevoel te vangen en dat is bijzonder ...
Het beeld zit in mijn hoofd en doet daar zijn werk.
Ik kan me best inbeelden dat het fijn zou zijn dat het een plek zou krijgen in een ruimte maar daar diende het beeld niet voor.
Het heeft me geholpen om iets te omarmen dat nog nawerkt. (Philippe Bailleur)

 

Voor jou als...*

- woorden ontoereikend zijn of te vluchtig in wat je wil of kan uitdrukken.
- je telkens weer in bepaalde patronen hervalt en hier eindeloos over kan piekeren.
- je op een bepaald kantelpunt in je leven bent en meer houvast wil in dit proces.
- beelden beter blijven hangen dan woorden.

 

Wil je graag een begeleiding met mij?  Aarzel niet contact op te nemen, ik stem graag met je af om te kijken wat ik voor je kan betekenen.

*Heb je ernstige depressieve gevoelens, hallucinaties, een verslavingsproblematiek of dringend hulp nodig, dan is dit traject en de context die ik momenteel kan bieden niet toereikend. Ik verwijs je graag door naar een passende hulpverlening.