Biografie

-Er is niets wat niet iets anders aanraakt- 

 

Mijn naam is Anke Goossens en ik ben een systemisch coach en tekenaar. Deze uitspraak van Jeroen Brouwers, die benadrukt hoe alles met elkaar in verband staat en elkaar beïnvloedt, staat in een eenvoudig kadertje op mijn schouw. Ik koester deze gedachte, want ze weerspiegelt mijn diepe overtuiging dat er in elk detail van het leven een betekenis schuilt, zelfs als die betekenis niet onmiddellijk voor het oog ligt.

 

Ik heb een diepgewortelde liefde voor nuance, verschillende perspectieven, mijmeren en nadenken. Soms kan deze eigenschap me in de weg zitten, omdat ik neig eenvoudige zaken complex te maken door ze grondig te overdenken. Evenzeer ben ik in staat om complexe kwesties op een heldere manier te doorgronden en de kern ervan te raken. Vaak gebruik ik daarbij beelden, omdat ze me helpen uitdrukken wat met woorden niet altijd te vatten is.

Het ontdekken van de vraag achter de vraag, het potentieel dat nog niet is aangeboord, en het blootleggen van onbewuste patronen die van invloed zijn op het geheel zijn drijvende krachten achter mijn werk. Mensen en de systemen waarin ze zich bewegen, inclusief hun uitdagingen en mogelijkheden, boeien me mateloos. Ik ben ervan overtuigd dat veel problemen kunnen worden opgelost of op zijn minst anders kunnen worden benaderd door ze zichtbaar te maken. Hiervoor zijn durf, inlevingsvermogen en verbeeldingskracht essentieel.

 

Ik ben op mijn best wanneer ik tijd kan nemen om samen met anderen te zoeken en anders te denken. Mijn meest inspirerende momenten gebeuren vaak in de natuur of wanneer ik starend in het niets zit met een kopje thee. Dan ontstaan plotseling ideeën en krijg ik een onstuitbare drang om te creëren, soms tot diep in de nacht. En wanneer mijn kleine creaties anderen raken of een effect hebben, overvalt me een diepe vreugde en een gevoel van vervulling.

 

Mijn opleidingen en relevante ervaringen omvatten onder andere:

  • Bachelor na Bachelor in Creatieve Therapie (Arteveldehogeschool Gent)
  • Opleiding tot wandelcoach (Instituut voor Duurzaam Werken)
  • Opleiding tot organisatiecoach (Philippe Bailleurs)
  • Masterclass systemisch coachen (Jan Ardui)
  • Opleiding tot organisatieopsteller (Philippe Bailleurs en Leanne Steaghs)
  • Opleiding in schilderkunst en levend model (DKO)
  • Training in Clean Language & Methaphors in Mind
  • Methodieken ontwikkeld vanuit NLP

 

Mijn werkervaring begon in 2016 als leidinggevende binnen het Ondersteuningsnetwerk in stedelijk onderwijs. Daar lag mijn focus op het implementeren van een heldere visie tijdens veranderingsprocessen, het faciliteren van teams op hun weg naar meer zelfsturing, en het coachen van medewerkers bij hun individuele verandertrajecten. Sinds oktober 2022 ben ik gestart als hulpverlener in de nazorg van mensen die geadopteerd zijn en op zoek zijn naar hun roots en hun plek in de wereld."

 

Aarzel niet contact met me op te nemen om af te stemmen of te verkennen wat ik voor jou kan betekenen.
Warme groeten

Anke